Acne

Acne is misschien wel de meest bekende én meest voorkomende huidaandoening.
  • Het komt niet alleen in de puberteit voor, want één op de tien vrouwen heeft of ontwikkelt ook op latere leeftijd acne.
  • Er zijn peelende crèmes met benzoylperoxide of salicylzuur vrij verkrijgbaar die puistjes tegengaan.
  • Zit zo min mogelijk aan je gezicht! Het is een van mijn belangrijkste tips tegen acne.
  • Zie je geen verbetering, dan kan je een bezoek brengen aan je huisarts, dermatoloog of huidtherapeute.
Oorzaken acne, verloop en klachten
Bij acne is er sprake van een ontstekingsreactie rondom de haar / talgfollikel. De oorzaak is een ingewikkeld proces van factoren. Drie zaken spelen eigenlijk altijd een belangrijke rol: een verhoogde talgproductie in de talgklier, een verstopte talgklieruitgang (bijvoorbeeld afschilferende huidcellen die zich in de klieren ophopen) en een bacterie: de Propioni Acnes bacterie.
Dat puistjes vooral in de puberteit voorkomen, is omdat hormonen invloed hebben op de talgklieren: die gaan meer talg produceren. Toch kan je ook op latere leeftijd acne hebben of ontwikkelen. Of je het krijgt is voor een deel genetisch bepaald, maar het kan ook komen door het gebruik van anticonceptie, zoals de mirenaspiraal.
Soorten acne
Er zijn allerlei soorten of subvormen van acne. Zo is er een onderverdeling per leeftijdscategorie. Acne neonatorum (baby acne) komt voor bij de allerkleinsten, acne infantum bij wat oudere kinderen. Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm, namelijk acne tijdens de puberteit. Acne tarda is acne die aanwezig is na de puberteit.

Behandeling Acne

Combi met Hyaluronzuur en Mineraalzout

Opstartfase: x behandelingen, 1 x per 2 weken*

Daarna: x behandelingen, 1 x per maand*

Blijvend: x behandeling per 2 maanden*


*Afhankelijk van de klachten kunnen het aantal behandelingen meer of minder zijn.

Inzet van NanoTech Therapy

Behandelen met NanoTech Therapy heeft tot nu toe hele mooie resultaten laten zien.
Binnenkort hopen we hier interviews te kunnen plaatsen van cliënten die ervaring hebben opgedaan met deze gepatenteerde techniek.