COPD - Astma

Astma is een nog ongeneeslijke chronische ontsteking in de longen. Chronisch betekent dat het blijvend is.

Bij astma zijn de slijmvliezen in de longen altijd geïrriteerd, wat veel klachten kan veroorzaken. Als u astma heeft, zijn uw longen extra gevoelig voor prikkels waar andere mensen helemaal geen last van hebben. Denk maar eens aan rook, uitlaatgassen, huisstofmijt of huisdieren.


Bij astma reageren de longen heftig op die prikkels, waardoor u benauwd kunt worden of moet hoesten. Benauwd zijn is misschien wel een van de bekendste symptomen van astma. Sommige mensen met astma hoesten veel. Piepend ademhalen is ook een van de veel voorkomende symptomen van astma.


Als u astma heeft, kunt u wel eens kortademig zijn. Kortademig zijn betekent dat u snel buiten adem bent en dan de neiging heeft om naar lucht te happen. Astma geeft niet de hele tijd klachten, maar toch is het een chronische ziekte. Dat komt omdat de longen bij astma altijd een beetje ontstoken zijn.


Astma kan op elke leeftijd ontstaan, al begint de ziekte bij veel mensen als kind. Onderzoek heeft uitgewezen dat erfelijke aanleg een oorzaak van astma is. In Nederland hebben meer dan een half miljoen mensen de diagnose astma. Er zijn verschillende soorten astma. Zo is er allergisch astma, intrinsiek astma en ernstig astma.


Vaak heeft iemand meerdere vormen van astma tegelijk. Astma is niet te genezen, maar meestal goed onder controle te houden.

Behandeling COPD

Combi met Hyaluronzuur en Mineraalzout

Opstartfase: x behandelingen, 1 x per week*

Daarna: x behandelingen, 1 x per 2 weken*

Blijvend: x behandeling per 2 maanden*


*Afhankelijk van de klachten kunnen het aantal behandelingen meer of minder zijn.

Inzet van NanoTech Therapy

Behandelen met NanoTech Therapy heeft tot nu toe hele mooie resultaten laten zien.
Binnenkort hopen we hier interviews te kunnen plaatsen van cliënten die ervaring hebben opgedaan met deze gepatenteerde techniek.