Fibromyalgie

Fibromyalgie heet ook 'weke delen-reuma'. Kenmerkend voor fibromyalgie is pijn, vooral in de spieren, pezen en banden.
Dit zijn de zachte delen van het lichaam. Fibromyalgie beschadigt de pijnlijke spieren, pezen en banden niet. Naast pijn hebt u bij fibromyalgie last van stijfheid. Ook bent u vaak moe.
Misschien slaapt u slecht door de pijn. Depressieve gevoelens en angsten komen ook veel voor. De oorzaak van fibromyalgie is niet bekend. Fibromyalgie is chronisch: de ziekte gaat niet over. De pijn kan wel wat minder worden na een tijd. Na stress of te veel doen hebt u juist meer pijn.
Door goed om te leren gaan met fibromyalgie, kunt u de invloed van de pijn op uw leven kleiner maken. In Nederland heeft 2% (>340.000) van de bevolking fibromyalgie, voor het grootste deel vrouwen. De klachten beginnen meestal tussen het 25ste en het 50ste levensjaar. Artsen rekenen fibromyalgie samen met chronische-vermoeidheidssyndroom (cvs), chronische hoofdpijn en prikkelbare darm tot de SOLK: somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke afwijkingen.
Wat merkt u van fibromyalgie?
De belangrijkste klachten bij fibromyalgie zijn:
Pijn. U hebt pijn in uw rug, nek of schouders. Ook komt de pijn vaak voor in het borstbeen, de zijkant van de heupen en de binnenzijde van de knie. De pijn verandert vaak met het weer, door stress, angst of lichamelijke inspanning.
Stijfheid. De stijfheid is 's ochtends het hevigst. Soms kan het uit bed komen heel moeilijk zijn. Ook als u lang stilzit kunt u misschien moeilijk weer bewegen. In de loop van de dag neemt de stijfheid af.
Moeheid. De moeheid komt door de pijn (pijn kost energie) en door slaapproblemen. U valt moeilijk in slaap en wordt 's nachts wakker van de pijn.
Depressieve gevoelens.
Daarnaast zijn er nog klachten die niet iedereen heeft maar die wel vaak voorkomen:
Een zwaar gevoel in benen of armen. De huid voelt branderig of doof aan. Tintelingen in armen en/of benen. Hoofdpijn. Een prikkelbare darm.
Hoe ontstaat fibromyalgie?
Er is veel onderzoek naar de oorzaak van fibromyalgie. Helaas is de precieze oorzaak nog niet gevonden.
Mensen met fibromyalgie hebben vaak veel spanning in hun spieren. De spierspanning wordt vanuit de hersenen gestuurd. De hersenen doen dit automatisch, in wisselwerking met hormoonklieren. Er zijn onderzoekers die denken dat er bij mensen met fibromyalgie veranderingen optreden in deze wisselwerking.

Behandeling Fibromyalgie

Combi met Hyaluronzuur en Mineraalzout

Opstartfase: x behandelingen, 1 x per week*

Daarna: x behandelingen, 1 x maand*

Blijvend: x behandeling per maand*


*Afhankelijk van de klachten kunnen het aantal behandelingen meer of minder zijn.

Inzet van NanoTech Therapy

Behandelen met NanoTech Therapy heeft tot nu toe hele mooie resultaten laten zien.
Binnenkort hopen we hier meer interviews te kunnen plaatsen van cliƫnten die ervaring hebben opgedaan met deze gepatenteerde techniek.