Immuunsysteem


Je immuunsysteem zit grotendeels in je darmen en darmflora. Dit systeem bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is het aangeboren immuunsysteem. Het tweede is het aangeleerde immuunsysteem. Om het totale immuunsysteem zo optimaal mogelijk te laten werken heb je een gezonde darmflora nodig.


Aangeboren immuunsysteem (ook wel afweer of natuurlijke weerstand)

Het aangeboren immuunsysteem beschermt je lichaam onder andere tegen schadelijke indringers zoals virussen en bacteriën. Het wordt ook wel natuurlijke weerstand of afweer genoemd.


Afweer werkt heel algemeen om het lichaam te beschermen. Dit bewakingssysteem is de eerste barrière die ziekteverwekkers moeten overwinnen voordat ze het lichaam binnenkomen. Voorbeelden van de afweer of natuurlijke weerstand zijn de huid, maagzuur, slijmvliezen en het grootste gedeelte: de darmflora!


Zolang er voldoende goede bacteriën in de darmflora aanwezig zijn, krijgen de slechte minder kans zich te ontwikkelen. Daarnaast zitten er veel immuuncellen in je darm. Je darmflora en je immuuncellen kunnen elkaar beïnvloeden. Deze interactie heeft effect op je afweer. Voor je immuunsysteem is het van belang om veel goede bacteriën in je darmen te hebben.


Aangeleerde immuunsysteem (specifieke weerstand)

Naast de algemene afweer, hebben we ook een systeem in ons lichaam dat specifiek reageert op één ziekteverwekker per keer. Onder andere via antilichamen en immuuncellen. Dit noemen we het aangeleerde of specifieke immuunsysteem.


Het belangrijkste verschil tussen het aangeboren en het aangeleerde immuunsysteem is dat het aangeleerde immuunsysteem kan herkennen, leren en reageren. Bijvoorbeeld bij een vaccinatie, die het immuunsysteem leert reageren op een specifiek virus. Op deze manier kan het immuunsysteem de volgende keer het virus herkennen en zo sneller in actie komen.


Net als bij de afweer, kan de darmflora ook invloed hebben op het specifieke immuunsysteem waarbij de bacteriën uit de darmflora communiceren met de immuuncellen. Hoe dit precies werkt, is minder bekend en wordt nog onderzocht.

Behandeling Immuunsysteem

Combi met Hyaluronzuur en Mineraalzout

Opstartfase: afhankelijk van werking immuunsysteem

Daarna: afhankelijk van werking immuunsysteem*

Blijvend: afhankelijk van werking immuunsysteem*


*Afhankelijk van de klachten kunnen het aantal behandelingen meer of minder zijn.

Inzet van NanoTech Therapy

Behandelen met NanoTech Therapy heeft tot nu toe hele mooie resultaten laten zien.
Binnenkort hopen we hier interviews te kunnen plaatsen van cliënten die ervaring hebben opgedaan met deze gepatenteerde techniek.