Mineraalzout uit de Dode Zee

ZOUT UIT DE DODE ZEE

Bevat een zeer unieke hoge concentratie mineralen met o.a. magnesium, kalium, natrium, calcium, welke al eeuwen bekend staan om de ongekend heilzame werking op lichaam en geest.


WAAROM ZIJN DE MINERALEN VAN DE DODE ZEE ZO BELANGRIJK?

Doordat de Dode Zee op een van de laagste punten van de aarde ligt wordt deze gevoed door mineraalrijke onderaardse bronnen die nog niet vervuild zijn door de moderne samenleving. Door de gunstige ligging en het klimaat ontstaat er een hoge oppervlakte verdamping waardoor het mineraalgehalte toeneemt.


DE ECHTE KRACHT VAN HET DODE ZEE ZOUT?

  1. Hygroscopisch vermogen; vermogen om vocht vast te houden en aan te trekken – het vochtgehalte van een droge huid weer in balans te brengen en ongewenste vochtophopingen in de huid te verwijderen.
  2. Exfoliatie vermogen; de kracht om het afschilferen van de huid te stimuleren, belangrijk van o.a. psoriasis en eczeem.
  3. Regeneratievermogen; een sterk vermogen om de genezingsprocessen van de huid te stimuleren. Belangrijk bij beschadigingen ontstaan door huidproblemen (acne).


DE BELANGRIJKSTE MINERALEN:

Broom: Kalmeert, verzacht en ontspant de huid
Magnesium: Werkt anti allergisch

Jodium & Sulfaat: Zijn natuurlijke antiseptica

Strontium & Lithium: Spelen een belangrijke rol bij het goed functioneren van de huidcellen.

Kalium: Regelt de osmose en vochtbalans van de huidcellen.

Natrium & Calcium: Zijn belangrijk voor het natuurlijke genezingsproces.

De onderstaande twee zijn in onze cartridge extra toegevoegd.

Silicium: Beschermt de eiwitten elastine en collageen in de huid, waardoor deze elastischer is en minder rimpels heeft.

Vitamine C: Heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in standhouden van de weerstand.


BIJWERKINGEN?

Van de Dode Zee mineralen zijn geen bijwerkingen bekend en er ontstaat bij langdurig gebruik geen gewenning. Ook voor mensen met een ‘normale’ huid geven de Dode Zee mineralen een optimale verzorging en bescherming. De huid wordt gladder en krijgt een jonger en frisser uiterlijk.