Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gelaat die het meest voorkomt bij personen (meestal vrouwen) tussen de 30 en 50 jaar. Het meest opvallende symptoom is een gelijkmatig verdeelde (diffuse) roodheid, waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn.
Bij rosacea is er sprake van terugkerende aanvallen van ‘flare-ups’ (blozen), waarbij de roodheid in het gezicht verergert en puistjes en bultjes zichtbaar kunnen zijn. Opvallend is dat comedonen (mee-eters) – in tegenstelling tot bij acne – niet aanwezig zijn. In de volksmond wordt rosacea ook weleens couperose genoemd, maar dit is niet juist. Bij couperose blijven kenmerken zoals puistjes en bultjes uit.
Binnen Europa varieert het voorkomen van rosacea tussen ongeveer 0,1 % tot 10 % van de bevolking. Ongeveer de helft van de personen met rosacea heeft ook last van oogklachten zoals ontstekingen van de oogleden, hoornvlies en/of bindvlies. Symptomen zijn hierbij pijnlijke of droge ogen, lichtschuwheid en wazig zien.
Bij rosacea kunnen er ook verdikkingen van de huid optreden, als gevolg van talgklierhyperplasie (een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid) en een proces van fibrosering (toename van bindweefsel in de huid). De meest bekende vorm is het rhinophyma, hierbij is een onregelmatige zwelling van de neus te zien. Het rhinophyma komt het meest voor bij mannen en wordt vaak onterecht gezien als de welbekende ‘drankneus’. Het heeft echter niets te maken met het gebruik van alcohol, waardoor de benaming voor personen met het rhinophyma zeer onprettig is.

Behandeling Rosacea

Combi met Hyaluronzuur en Mineraalzout

Opstartfase: x behandelingen, 1 x per 2 weken*

Daarna: x behandelingen, 1 x per maand*

Blijvend: x behandeling per maand*


*Afhankelijk van de klachten kunnen het aantal behandelingen meer of minder zijn.

Inzet van NanoTech Therapy

Behandelen met NanoTech Therapy heeft tot nu toe hele mooie resultaten laten zien.
Binnenkort hopen we hier interviews te kunnen plaatsen van cliënten die ervaring hebben opgedaan met deze gepatenteerde techniek.